Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Cazuri stomatologice rezolvate de Livia Dent!

Noutati

Care sunt riscurile si problemele ce pot aparea in cazul unui implant dentar?

22 iulie 2016 | Nici un comentariu
Probleme implant dentar - Pericolul implantului nereusit!

Numai cei care au dinti perfecti nu stiu cate necazuri poate atrage o dantura cu problem. Una dintre cele mai mari probleme fiind pierderea totala sau partiala a dintilor (studiile arata ca 80% dintre romani sufera de probleme dentare, iar 30% dintre aceastia si-au pierdut toti dintii). Fara doar si poate, cu totii ne dorim sa rezolvam aceste probleme cat mai repede si fara suferinta. Implantologia este o ramura a medicinii dentare care vine sa rezolve problema dintilor lipsa. Aceasta metoda a evoluat mai cu seama in ultimul deceniu atat in ceea ce priveste materialele folosite, cat si a formei implanturilor. Cercetarea medicala moderna a gasit solutii pentru comprimarea timpului de executie, dar a gasit si calea pentru a grabi procesul de vindecare.

Atunci cand optezi pentru un implant dentar, pentru a diminua riscurile si problemele ce pot aparea dupa efectuarea procedurii, unul dintre cei mai importanti factori in luarea acestei decizii este alegerea medicului implantolog.

irina trosca_implantologie dentaraDr. Irina Trosca, specialist in implantologie dentara, cu peste 12 ani experienta profesionala in terapie,
protetica, chirurgie si specializat in tehnica Fast&Fixed, explica detaliat care sunt cauzele piederii dintilor, cum aceasta problema afecteaza starea generala de santate si care sunt solutiile cele mai eficiente la care putem apela in aceste cazuri.

 

Probleme implant dentar – Care sunt riscurile ce pot aparea in cazul unui implant dentar nereusit?

Ca orice alte proceduri medicale, implantul dentar prezinta unele riscuri si exista posibilitatea aparitiei unor complicatii dupa efectuarea interventiei. Iata care sunt acestea:

 1. Infectia la nivelul gingiei sau al osului care a suferit implantul. Infectia si inflamatia pot aparea din diferite motive printre care:
 • sterilizarea nepotrivita a materialelor de lucru,
 • calitatea scazuta a implantului,
 • nerespectarea recomandarilor medicului specialist.

Gravitatea infectiei si gradul de extindere al acesteia pot determina esecul interventiei. Aceasta problema poate fi prevenita daca pacientul respecta cu strictete instructiunile medicului si o igiena corecta a cavitatii bucale.

 1. Afectarea nervilor poate aparea in urma interventiei, in cazuri iszolate, daca implantul este inserat langa nervi. In aceasta situatie, pacientul poate suferi de dureri, umflaturi la nivelul gingiei si poate avea o senzatie de furnicaturi sau amorteala locala. In unele cazuri, aceasta paralizie locala poate deveni permanenta, nemaiputand fi tratabila ulterior.
 2. Probleme ale sinusurilor pot aparea in cazul in care implantul este inserat in maxilarul superior. In anumite cazuri, medicul specialist poate decide sa scoata implantul si sa reanalizeze posibilitatea reinserarii unui nou implant dupa o perioada de recuperare. Aceste situatii pot fi prevenite prin efectuarea examinarilor radiologice solicitate de medical specialist (tomografie dentara si radiografie panoramica) in perioada care preceda inserarea implantului. Desigur, o buna interpretare a acestor examinari radiologice este cruciala.
 3. Un alt factor de risc al implanturilor dentare este esecul osteointegrarii, adica esecul fuziunii dintre implant si osul pe care acesta este pus. De acest proces, prin care se realizeaza conexiunea dintre maxilar si radacina de titaniu, depinde succesul implantului.
 4. Respingerea implantului dentar poate aparea daca interventia nu a fost realizata corect de catre medicul dentist implantolog sau daca pacientul are o reactie alergica la metal. In acest caz, inlocuirea implantului dentar trebuie facuta cat mai repede posibil, in urma unei perioade de tratament.
 5. Fracturarea implantului dentar poate aparea daca procedura nu a fost realizata corect de catre medicul specialist sau daca au fost folosite materiale necorespunzatoare. In aceasta situatie, pacientul poate beneficia de garantia lucrarii pentru inlocuirea implantului, insa metoda de inlaturare a implantului este deosebit de importanta pentru asigurarea succesului urmatoarei inteventii. De aceea, va recomandam sa alegeti o clinica stomatologica in care sa beneficiati de cele mai noi tehnologii, cele mai bune dotari si o echipa de medici specialisti experimentata.
 6. Pierderea de masa osoasa este un alt factor de risc al implanturilor dentare care este mai des intalnit in cazul pacientilor care sufera de boala parodontala. Dupa interventie, implantul poate ramane fix si in urma pierderii de mase osoase. Pentru a preveni aceste situatii, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile medicului specialist, avand o igiena dentara riguroasa si efectuand controale si examinari radiologice periodice.

Rata de succes a tratamentului cu implant dentar poate varia in functie de mai multi factori, insa respectand recomandarile medicului dentist implantolog, implanturile dentare pot rezista toata viata.

Stim ca o pondere foarte mare in luarea deciziei de a apela la implanturi dentare o detin factori precum pretul implanturilor, durabilitatea acestora, perioada de tratament, neplacerile si riscurile pe care le puteti avea in urma acestei interventii, va propunem o serie de articole care va pot veni in ajutor in luarea acestei decizii:

 1. Care este pretul unui implant dentar?
 2. Cand sunt necesare implanturile dentare?
 3. Care sunt etapele inserarii de implant dentar?
 4. Care sunt miturile despre implanturile dentare?
 5. Care sunt avantajele implanturilor dentare si care sunt factorii care influenteaza pretul implanturilor dentare?
 6. Cand sunt contraindicate implanturile dentare?
 7. Care sunt tipurile de implanturi dentare dintre care puteti alege?
 8. Punte dentara sau implant dentar? Ce alegem si de ce?
 9. Cine sunt implantologii de la clinica Livia Dent?
 10. Care sunt facilitatile clinicii Livia Dent?
 11. Cazuri stomatologice rezolvate cu ajutorul implanturilor in clinica Livia Dent.

Pentru a beneficia insa de o evaluare corecta, va recomandam sa faceti o programare la unul dintre medicii nostri specialisti in implantologie dentara. De asemenea, daca veti vizita clinica noastra, veti putea afla si de ce promotii puteti beneficia in functie de tratamentul recomandat de medicul specialist.

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare