Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Stomatologie pentru copii

Stomatologie pentru copii

1
Putem sa va indrumam pentru a mentine dintii puternici si sanatosi, cum sa impiedicam bacteriile sa formeze colonii periculoase, cum sa dezvoltam obiceiuri alimentare sanatoase si cum sa facem timpul sa lucreze in favoarea noastra. Vizita la dentist cat mai devreme poate evita formarea cariilor si necesitatea tratamentului.
Studiile au dovedit ca tinerii care au avut in copilarie o sanatate orala proasta au performante scazute la scoala, o viata sociala defectoasa si mai putina incredere in ei insisi. Copii care sufera de dureri dentare nu se pot concentra la scoala, au probleme cu alimentatia si somnul.

Importanta dintilor temporari (dintii de lapte)
Este foarte important ca dintii temporari sa ramana pe arcada pana la exofolierea lor fiziologica.
Dintii temporari
-Mentin o dieta corecta ajutand copilul a mestece corect.
-Sunt implicati in dezvoltarea vorbirii
-Ajuta dintii permanenti mentinand spatiul pentru acestia si impiedicand inghesuirea lor.

Copiii mici si sugarii.
Prima vizita ar trebui sa aibe loc la varsta de 6 luni- 1 an. O consultatie cat mai devreme poate detecta stadiile incipiente de carie dentara care pot fi foarte usor tratate.

La aceasta consultatie va mai oferim si:
-Un program de preventie pentru acasa care cuprinde sfaturi pentru periaj,dieta si fluorizari.
-O evaluare a riscului de carie
-Informatii despre cariile de biberon care se datoreaza alaptarii incorecte sau folosirii necorespunzatoare a suzetei si biberonului.
-Ultimele noutati despre obiceiurile vicioase (suptul degetului, buzei sau obrajilor)
-Ce trebuie sa stiti pentru a preveni eventualele traumatisme ale dintilor si obrajilor.
-Informatii despre cresterea si dezvoltarea corecta a copiilor.

Adolescentii
Adolescentii au nevoie de atentie speciala. Pentru ei aspectul fizic este foarte important.Dintii cariati si strambi ii pot face sa isi piarda increderea in sine.Adolescentii mananca mai des si alimentele nesanatoase sunt gasite mai des in dieta lor.Noi oferim o abordare plina de sensibilitate si grija atat in tratament cat si in indrumarea tinerilor catre un stil de viata sanatos.Rapundem intrebarilor legate de piercingurile din zona orala, influenta nociva a fumatului asupra sanatatii orale, molarii de minte si dintii lipsa.

Pacientii cu nevoi speciale
Pacientii cu grave probleme de sanatate pot prezenta cazuri dificil de tratat in majoritatea cabinetelor stomatologice.De aceea medicii clinicii noastre au pregatirea necesara de a le oferi cel mai bun tratament posibil.

2

Ce fac daca copilul meu are o infectie/ traumatism la un dinte de lapte si el trebuie neaparat extras?
Daca se impune extractia dintilor de lapte inainte de momentul optim medicul dumneavoastra ar trebui sa va recomande aplicarea unui mentinator de spatiu. Acesta este un dispozitiv/ aparat dentar diferit in functie de caz, si are rolul de a mentine spaĊ£iului pe arcada pentru dintii permanenti.

Ce alte cauze locale mai exista si trebuie luate in considerare?
Parintii trebuie sa fie atenti la cresterea si dezvoltarea copilului lor, inlocuirea dintilor de lapte cu cei permaneti fiind un proces care are loc in aceasta perioada. Persistenta dintilor temporari pe arcada si lipsa abraziunii acestora pot contribui la aparitia unor probleme dentare si maxilare. De asemenea obiceiurile vicioase, perturbarea masticatiei, respiratiei sau deglutitiei pot contribui la aparitia dezechilibrelor dento-maxilare.

De ce sug copiii degetul sau suzeta?
Bebelusii incep sa isi suga degetul chiar dinainte de nastere. Astfel ei se simt mai linistiti, este o metoda de cunoastere ,explorare. Pana la varsta de 2-3 ani suptul degetul sau al suzetei este considerat normal, bebelusii gasind un refugiu in aceasta activitate linistitoare.

Cand devine daunatoare sugerea degetului sau a altor obiecte?
Peste varsta de 2-3 ani suptul degetului devine defavorabil putand avea efecte nefaste asupra dintilor si maxilarelor copiilor. Practicat consecvent, cu un ritm si o intensitate crescuta acest obicei vicios devine foarte nociv. Dintii se inclina iar osul se ingusteaza favorizand aparitia compresiei de maxilar.

Care din cele cele doua este mai daunatoare? Suptul suzetei sau al degetului?
Ambele sunt la fel de daunatoare. De obicei copiii dupa o anumita varsta renunta la suzeta dar nu si la suptul degetului. Astfel incisivii superiori voi fi inclinati in fata, cei de jos in spate,iar maxilarul se va ingusta

Ce alte obiceiuri devin daunatoare daca copilul le practica?
Interpunerea limbii intre arcade este unul din cele mai frecvente obiceiuri vicioase. Copilul isi va pozitiona limba in spatiile existente pe arcada o data cu inlocuirea dintilor de lapte. Daca acest obicei persita poate incetini sau bloca eruptia dintilor permanenti. Interpunerea obrajilor in zonele laterale( copilul isi musca obrajii) la fel poate incetini sau bloca eruptia dintilor laterali. Sugerea/interpozitia buzelor(superioara sau inferioara) poate determina modificarea pozitiilor dintilor, si a oaselor maxilare. Pozitia capului in hiperextensie/ hiperflexie, pozitia anterioara a capului si gatului, sprijinitul capului pe o mana sau dormitul pe o singura parte au efecte nefavorabile asupra dezvoltarii oaselor maxilare. Daca ati observat la copilul dumneavoastra aceste obiceiuri nu ezitati sa cereti mai multe informatii de la medicul pedodont/ ortodont.

Copii

programare
online
programare