Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Află ce presupune procedeul de inhalosedare

Inhalosedare / Anestezie

Inhalosedarea  rezolva o mare problema: anxietatea, adica frica ce cuprinde o mare parte dintre copii si adulti atunci cand vin la  stomatolog. Prin procedura de inhalosedare tratamentele stomatologice vor fi lipsite de durere.

La clinica Livia Dent folosim unul din cele mai perfomante aparate de inhalosedare, monitorizand in timp real parametrii vitali ai pacientului (tensiune arteriala, puls, saturatie de oxigen si altele)

Metoda de inhalosedare  este noninvaziva, nu da dependenta si nici reactii alergice fiind total nedaunatoare si fara reactii adverse. Pacientii isi reiau activitatea imediat dupa terminarea tratamentului stomatologic.

Pacientii raman cu o amintire placuta legata de tratamentele stomatologice de interventiile chirurgicale ample de inserare a implanturilor  de chiuretaje in camp deschis sau tratamentelor cu laser.

Sedarea se realizeaza cu protoxid de azot denumit si gaz ilariant.

Anestezia dentara

Cuvantul anestezie provine din limba greaca si semnifica absenta sau pierderea senzatiei.
Anestezicele folosite in medicina dentara au evoluat de-a lungul timpului ,astfel ca acum beneficiem de anestezice performante care vor asigura efectuarea tratamentelor stomatologice fara nici un disconfort dureros.
Anestezicul este o substanta care atenueaza sau inlatura temporar perceptia dureroasa.
Anestezice folosite in stomatologie: xilina, mepivacaina,bupivacaina, articaina, procaina, tetracaina.

Anestezia poate fi:

1. Anestezia locala este recomandata in interventii de mica amploare:

 • Carii profunde
 • Tratamente terapeutice
 • Extirpari
 • Extractii
 • Rezectii etc

Este o tehnica simpla realizata de medicul stomatologie si presupune injectarea unei substante anestezice care atenueaza sau inlatura temporar perceptia dureroasa.

2. Anestezia de conducere este recomandata in anestezia unei zone mai mari, in cazul unor interventii de amploare mai mare . Prin aceasta anestezie se blocheaza transmiterea impulsurilor dureroase prin nervi periferici sau plexuri nervoase. Aceasta anestezie este efectuata de catre medicul stomatolog.
Astfel de anestezie este anestezia plexara, tronculara, anestezia spix.

3. Sedarea intravenoasa folosita in stomatologie este recomandata pentru interventii de amploare medie si mare, la pacienti anxiosi pentru a reduce trauma psihica creata de interventiile chirurgicale .Sedarea intravenoasa presupune injectarea intravenoasa a unor substante care vor induce pacientului un somn usor.

Avantajele sedarii intravenoase:

 • Pacientii sedati intravenos vor colabora cu medicul stomatolog raspunzand la comenzile sau intrebarile acestuia, reflexele de deglutitie ( inghitire) nu vor fi diminuate.
 • Pacientul sedat intravenos necesita o cantitate mai mica de anestezic local.
 • Pacientul sedat intravenos nu va ramane cu nici un fel de amintire neplacuta din timpul interventiei stomatologice.

Sedarea intravenoasa este indicata in cazul urmatoarelor interventii:

 • Interventii chirurgicale pentru inserarea sistemului Fast&Fixed
 • Interventii chirurgicale pentru inserarea sistemului All on Four, All on Six
 • Extractii multiple
 • Extractia molarilor de minte
 • Chiuretaj in camp deschis in cazul bolii parodontale
 • Orice interventie stomatologica care creaza pacientilor disconfort emotional
 • La copii pentru tratarea mai multor probleme stomatologice intr-o singura sedinta

Aceasta sedare intravenoasa este insotita intotdeauna de anestezie locala , astfel ca interventiile chirurgicale se vor desfasura creand tot confortul pacientului . Sedarea intravenoasa este efectuata de medicul specialist in anestezie si terapie intensiva care va monitoriza pacientul pe tot parcursul interventiei. Local anestezia este realizata de medicul stomatolog.

4. Anestezia generala folosita in stomatologie este recomandata in interventii complexe cum este interventia de inserare a implanturilor zigomatice. Este o tehnica complexa in care pacientul este intubat si este permanent monitorizat de o echipa ATI.

Aceasta anestezie urmareste analgezia, relaxarea musculara si echilibrarea functiilor vitale.
Anestezicele utilizate in sedarea intravenoasa sunt performante la fel si tehnicile folosite astfel ca sedarea intravenoasa sau anestezia generala nu presupune niciun fel de risc vital.

In clinica LiviaDent pacientii pot beneficia de tratament stomatologic sub toate aceste tipuri de anestezie datorita specialistilor in anestezie si terapie intensiva care vor monitoriza permanent functiile vitale ale pacientilor.

Materiale Video

Tehnica de inhalosedare explicata pentru toti de clinica Livia Dent

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare
Folosind proceduri de inhalosedare, orice tratament stomatologic la clinica Livia Dent va fi lipsit de durere. Tu știi ce mai fac dinții tăi?Servicii stomatologice200