Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Clinica Livia Dent rezolvă cazurile de leziuni ale mucoasei bucale!

Leziuni ale mucoasei bucale

Leziuni ale mucoasei bucale

Mucoasa bucala face parte din structurile epiteliale ale corpului, fiind o bariera intre mediul extern si structurile interne ale organismului, indeplinind astfel o importanta functie de protectie impotriva noxelor chimice, fizice si biologice ce ar putea afecta organismul.
Mucoasa cavitatii bucale este confruntata permanent cu solicitari externe. Exemplu: substante nealimentare patrunse odata cu alimentele, ce pot avea efect alergizant si de asemenea de germeni care pot avea virulenta deosebita cum este streptococul beta hemolitic si stafilococul auriu.
O mucoasa bucala intacta reuseste de cele mai multe ori sa faca fata acestor solicitari datorita barierelor sale de aparare si sistemului sau imunitar foarte bine pus la punct. Factorii care ajuta la apararea mucoasei bucale sunt structura proprie a mucoasei, tesuturile limfoide din cavitatea bucale, saliva si organismele microbacteriene.
Afectiunile mucoasei au drept consecinta pierderea acestei functii de bariera. Afectiunile mucoasei se prezinta sub forma unui tablou foarte variat: afte, leziuni ulcerative, vezicule, pustule etc. Diagnosticul afectiunilor se efectueaza pe baza examenului clinic, a analizelor de laborator observand intregul tablou de manifestari care au loc la nivelul intregului organism.

In clinica LiviaDent puteti beneficia de consult de specialitate din partea medicului specializat in patologie orala.
programare
online
programare