Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Cazuri stomatologice rezolvate de Livia Dent!

Noutati

Implanturi Zigomatice – Ce sunt si cand sunt recomandate?

22 septembrie 2014 | 6 Comentarii
Implanturi zigomatice - Ce sunt și când sunt recomandate?

Cand este nevoie sa recurgem la implanturi zigomatice?

Pierderea dintilor este insotita de cele mai multe ori de pierderi ale osului alveolar, adica osul care sustine dintii.
De multe ori intalnim situatii de resorbtii alveolare severe, cand tot osul alveolar s-a resorbit. Acest lucru are consecinte grave deoarece proteza dentara nu mai are stabilitate, devine incomoda, se va mobiliza la fiecare miscare masticatorie sau in timpul vorbirii, iar inexistenta osului face imposibila aplicarea implanturilor clasice.
Pentru o astfel de situatie, pentru a reconstruii osul pierdut trebuie facute transplante osoase: adica recoltarea unei bucati de os din zona bazinului sau craniului si aditionata la osul maxilar.

Ce sunt implanturile zigomatice?

Aceste interventii sunt consumatoare de timp, de bani, sunt laborioase si rezultatele nu sunt de multe ori cele asteptate. O solutie este pentru pacientii cu resorbtii osoase severe implanturile zigomatice. Se evita astfel interventiile de aditii osoase. Implanturile zigomatice sunt implanturi lungi care pornesc de la nivelul osului alveolar, strabat sinusul si varfurile lor se insereaza in osul zigomatic, adica osul pometului.

Refacerea danturii cu implanturile zigomatice necesita patru astfel de implant Quad Zygoma. Astfel de interventii se efectueaza in putine clinici din Europa precum si de echipa LiviaDent din Bucuresti. Pacientului inainte de interventie i se efectueaza analize de sange, consult interdisciplinar, anestezist, orelist, cardiolog, etc, analiza CT, iar daca pacientul este apt pentru a primi implanturi zigomatice se programeaza interventia. Este foarte importanta pregatirea echipei care efectueaza o astfel de interventie   complexa. Suntem bucurosi  ca de acum aceasta interventie se poate realiza si  ajuta si pacientii  din Romania.

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare