Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Implanturi zigomatice pentru clientii care vor să scape de protezele clasice.

Pierderea unei cantitati mari de os face imposibila inserarea implanturilor clasice. Pentru refacerea in totalitate a danturii se folosesc implanturi zigomatice. Tehnica de inserare de implanturi zigomatice este una speciala si necesita o specializare suplimentara a intregii echipe.

 

Implanturi zigomatice: ce sunt si ce reprezinta?

Implanturile zigomatice sunt implanturi lungi care se insereaza la maxilarul superior, strabat sinusurile, iar varful lor se ancoreaza in osul zigomatic (osul pometelui).

Implanturile zigomatice reprezinta ultima solutie pentru pacientii care isi doresc dinti ficsi si care au resorbtii osoase masive care nu permit refacerea danturii cu ajutorul implanturilor conventionale.

Chiar si pacientii care o perioada foarte lunga de timp au purtat proteze mobile si care au suferit de resorbtii osoase severe ala osului maxilar exista o singura solutie pot avea din nou sansa la o dantura fixa. Aceasta sansa este reprezentata de inserarea a 4 implanturi zigomatice. Acestea sunt implanturi din titan care au dimensiuni de 3, 4 ori mai mari decat cele clasice. Lungimea lor mare permite inserarea varfului lor la nivelul osului zigomatic (osul pometelui). Aceste implanturi pleaca de la nivelul osului alveolar zona premolar canin, strabat sinusurile si se ancoreaza in osul zigomatic.

Implanturile zigomatice permit incarcarea imediata ceea ce se concretizeaza prin faptul ca pacientul va beneficia de dinti ficsi in aceeasi zi.

Indicatii pentru implanturi zigomatice

 • Pacientii edentati total cu resorbtii severe la care nu se pot insera implanturi clasice si care isi doresc dinti ficsi.
 • Pacientii la care protezele clasice si-au pierdut stabilitate, se mobilizeaza in timpul masticatiei, vorbirii, facant protezele clasice imposibil de purtat!

Contraindicatiile implanturilor zigomatice

Contraindicatii absolute (afectiuni care interzic interventia de inserare o implanturilor zigomatice)

Persoanele care prezinta:

 • afectiuni metabolice grave;
 • afectiuni cardiac decompensate;
 • afectiuni psihice;
 • boli terminale;

Contraindicatii relative (afectiuni care temporizeaza interventia)

 • pacientii cu sinuzite (trebuie temporizata pana la rezolvarea afectiunilor sinusale);
 • pacientii cu alte patologii acute.

Analize necesare inserarii de implanturi zigomatice

 • Computer tomograf – analiza specific dentara prin care este evaluata radiologic cantitatea si calitatea osului alveolar.

In functie de aceasta analiza se stabileste locul inserarii implanturilor zigomatice, dimensiunile lor, designul si numarul implanturilor zigomatice.

 • Masuratori cranio-faciale: efectuate de medic stomatolog si tehnician, ofera date necesare pentru prefigurarea viitoarei lucrari
 • Analize de sange: hemoleucograma complete,timp de sangerare si coagulare, glicemie.

In situatia existentei anumitor patologii aceste analize vor fi suplimentate cu alte investigatii specifice respectivei patologii.

Intretinerea lucrarilor pe implanturi zigomatice

 • Dupa primirea lucrarii provizorii mentinerea unei stari de igiena bucala perfecta este o conditie foarte importanta atat pentru vindecarea gingivala (urmatoarele 10 zile) cat si pentru vindecarea osoasa (osteointegrarea 3 -6 luni).
 • Timp de 48 de ore pacientul va clati gura fara a folosi apa de gura si va folosi o periuta chirurgicala (periuta moale) si pasta de dinti cu care va igieniza lucrarea protetica menajand gingia.
 • Tehnica de periaj va fi specifica si se va explica pacientului inainte de interventie. Periajul nu va fi exagerat sau agresiv pentru gingie, pastrandu-se integritatea gingivala realizata postextractional. Se clateste cu apa de gura pentru a se evita depunerea placii bacteriene la nivelul firelor de sutura sau la nivelul lucrarii protetice.
 • Dupa perioada de 3 zile, pacientul zilnic va folosi apa de gura cu clorhexidina dupa periaj.
 • Dupa suprimarea firelor pacientul va incepe igienizarea si cu ajutorul dusului bucal. Dusul bucal este un dispozitiv prevazut cu un rezervor in care se va pune apa si apa de gura si care are un jet puternic care va asigura igienizarea corespunzatoare sub lucrarea protetica.
 • Acesta este un dispozitiv obligatoriu pentru igienizarea oricarui pacient purtator de punti protetice pe implant si nu numai.

Materiale Video

Implanturi zigomatice – Cum se realizează?
Prezentarea implanturilor zigomatice – Clinica Livia Dent

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare
În cazuri cu resorbții osoase severe, dinții ficși se pot obține numai folosind implanturi zigomatice. Poți afla mai multe la un consult LiviaDent!Servicii stomatologice45000