Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Adiții osoase la clinica Livia Dent!

In urma pierderii dintilor si a extractiilor dentare osul alveolar ( suportul osos al dintelui) isi pierde din volum. Resorbtia osoasa are loc atat pe verticala cat si pe orizontala , iar in urma vindecarii postextractionale in primele 3 luni osul isi va reduce volumul cu 30%.
Deoarece osul alveolar nu mai este stimulat de forte masticatorii de intretinere ,resorbtia osoasa va continua cu o rata de 20-25% pe an. Astfel ca un os care in urma extractiei va avea 12 mm adancime si 8 mm grosime va ajunge in numai 4-5 ani la o dimensiune de 7 mm inaltime si 3 mm grosime.
Intr-o astfel de situatie in care cantitatea de os este mult redusa inserarea unui implant de dimensiuni rezonabile in ceea ce priveste lungimea si diametrul va fi practic imposibila. In acest context masa osoasa trebuie refacuta prin interventii de aditii osoase.
Aditiile osoase sunt interventii chirurgicale care presupun adaugarea unor materiale osoase la nivelul osului maxilar resorbit pentru a obtine o cantitate mai mare de os la nivelul acestuia in vederea obtinerii unui suport osos solid la nivelul acestuia.
Aceste materiale stimuleaza regenerarea osoasa si tisulara la nivelul osului fiind biocompatibile cu organismul uman.

Biomaterialele sunt clasificate in:
• Materiale de aditie
• Materiale de regenerare osoasa

Indicatiile aditiilor osoase:
– Cresterea masei osoase la nivelul osului maxilar in scopul inserarii implanturilor dentare si se foloseste in interventiile de:
– Sinus lifting intern
– Sinus lifting extern
– Creste alveolele atrofiate

In cazul existentei unor defecte osoase cauzate de :
– Chisturi
– Granuloame
– Extractii
– Trauma

Dupa chiuretaj parodontal la dintii cu parodontopatii:
– In descoperiri ale furcatiei
– In resorbtii verticale

Materialele de aditie se clasifica in:

Autologe sau autogene ( folosite in transplanturi osoase) sunt blocuri de tesut osos recoltate de la acelasi pacient de la nivelul mentonului adica a barbiei sau de la nivelul tuberozitatii maxilare sau a crestei iliace.
Alogene : os uman liofilizat obtinut de la banci de os
Heterogene sau xenogene : os recoltat si special tratat de la alte specii (vita, porc)
Aloplastice : materiale sintetice (hidroxiapatita, sulfat de calciu)

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare
Creșterea cantității de os este acum posibilă folosind adiții oasoase. De adiții osoase poate beneficia atât maxilarul, cât și mandibula.Servicii stomatologice4500