Programari:
0721.021.855
0733.045.855
Str.Racari Nr. 5, Bucuresti
Nihil sine Deo!
alege fotografia
alege fisierul
captcha

Cazuri stomatologice rezolvate de Livia Dent!

Noutati

Cand sa iti duci copilul la dentist?

18 mai 2015 | 3 Comentarii
Vizita la dentist: când ți-ai dus ultima oară copilul la dentist?

In conformitate cu Academia Europeana de Stomatologie Pediatrica, prima vizita la dentist  ar trebui sa aibe loc o data cu aparitia primilor dinti de lapte deci in jurul varstei de 6 luni-1 an. In cadrul acestei vizite, medicul stomatolog pediatru va examina dezvoltarea dentara a copilului, va da sfaturi despre dieta si regimul profilactic necesare pentru a evita posibile probleme.

Copilul la dentist – a doua vizita

Aceasta are loc la 2,5-3 ani cand toti dintii de lapte au erupt. Scopul acestei vizite este de a observa daca toti dintii au erupt si s-au dezvolat corect. Se vor depista eventuale carii si se va verifica regimul profilactic daca acesta exista iar in caz contrar se va institui unul.

Copilul la dentist – a treia vizita

Este recomandata la 3,5-4 ani. La aceasta vizita medicul va evalua daca stadiu de dezvoltare al dintilor si maxilarelor este normal si daca au aparut carii.La aceasta varsta este recomandata inceperea programului de fluorizare si se va efectua prima fluorizare in cabinet.Medicul dentist va evalua riscul de carie pentru fiecare pacient si va recomanda un plan de igienizare , fluorizare si sigilari adecvat.

Vizitele la dentist dupa varsta de 4 ani trebuie sa fie periodice la un interval de 6 luni.

Ce trebuie sa stiti ca parinte:

  1. Inainte de a ajunge la dentist, vizita trebuie prezentata copilului ca un eveniment normal prin care trece fiecare baietel si fetita de varsta lui. Este bine ca acestia sa stie ca li se vor numara dintisorii si ca vor fi periati cu niste periute speciale. Incercati sa evitati expresii de genul “nu iti fie frica”, “nu o sa te doara” . Desi insotite de negatie aceste afirmatii nu fac decat sa creasca gradul de anxietate al micutului. De asemenea, termeni de genul “ac”, “cleste” “seringa” sau experiente traumatizante din copilaria parintilor ar trebui cu orice pret  evitate. Daca micutul are totusi intrebari este mai bine sa amanati raspunsul pana ajungeti la cabinet.
  2. O data ajunsi la dentist. Prima vizita se recomanda a avea loc in prezenta parintilor dar este bine sa lasati medicul sa conduca discutia. Acesta va folosi metoda “ Tell-Show-Do”   va explica fiecare pas si il va imprieteni pe copil cu toate lucrurile noi cu care intra in contact: persoane, instrumente, zgomote ,gusturi si senzatii folosind termeni adecvati varstei lui.

Consultatia se va realiza in timp ce copilul urmareste relaxat desene animate. Periajul profesional este indicat la prima vizita tocmai pentru a obisnui copilul cu scaunul stomatologic si cu instrumentarul  fiind o metoda neinvaziva  care asigura o experienta  nestresanta pentru cel mic.

La sfarsitul consultatiei se va intocmi in functie de caz un plan de tratament sau de profilaxie conform nevoilor fiecarui copil si se vor oferi sfaturi despre tehnica corecta de periaj, alegerea pastei si periutei perfecte precum si influenta obiceiurilor vicioase(suptul degetului) asupra dezvoltarii maxilo-faciale a celui mic.

Lasa un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

programare
online
programare